Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Natuurlijke bloementuin

Hoe maak je van een donkere, dichtbegroeide tuin een hof vol bloemen en kleur in ieder seizoen? Dat was de uitdaging bij deze volkstuin aan de rand van Rotterdam.

 
De sfeer van de tuin is romantisch, verborgen en natuurlijk. Deze uitstraling willen we versterken door het toevoegen van bollen en planten die meer kleur geven aan de tuin, ieder seizoen weer. Hoe is deze tuin geworden?

Lentefeest

Ieder jaar begint het tuinseizoen met veel kleur. Felgekleurde tulpen komen tevoorschijn in een veld van vergeet-me-nietjes (Myosotis).

In de achterste borders zijn gekleurde tulpen gecombineerd met varens. Dit geeft een weelderig effect.

De sierui of allium vormt daarna een perfecte overgang van de lente naar de vroege zomer en combineert mooi met de natuurlijk ogende planten zoals akelei en korenbloem.

Natuurlijke zomerborder

 

Grote fruitbomen filteren het licht. In de halfschaduw komen roze poederkleuren van het Zeeuws knoopje (Astrantia) en het vingerhoedskruid (Digitalis) mooi uit. Over een takkenwal groeit clematis samen met de voor schaduw geschikte klimroos 'New Dawn'. In een romantische natuurlijke tuin mag een blauwe regen of Wisteria natuurlijke niet ontbreken.

 

Vurige herfstborder

 

In de nazomer en de herfst vlamt deze border op met oranjerode kleuren van Crocosmea, het prachtige zonnekruid Helenium 'Moerheim beauty' en de onvermoeibaar bloeiende Rudbeckia, dit zijn ideale nazomerbloeiers. Ook asters en het lang doorbloeiende ijzerhard Verbena bonariensis passen hier goed bij.

Het beplantingsplan.

Wil je ook in ieder seizoen een tuin met bloemen en kleur? Mail naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen).

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.