Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Sportieve Feng Shui tuin

Een sportieve familie in Noordwijk vroeg Tuinatelier Herman & Vermeulen een ontwerp te maken voor de achtertuin. Het huis en de tuin liggen prachtig in de duinen. De achtertuin heeft een flink hoogteverschil; vanaf het terras loopt de tuin meer dan 2 meter de diepte in. Daarnaast loopt de vorm van de tuin naar achter toe schuin in een punt weg.

Wensen achtertuin

De wens is de achtertuin zo ontwerpen dat de tuin weer optimaal gebruikt kan worden voor sporten, werken, eten en lekker zitten. Dit is gelukt door het terras achter het huis te vergroten en op de helling te werken met terrassen en deze te beplanten. Hierdoor ontstaat er een gebruiksvriendelijke en toegankelijke tuin. Dit zorgt ervoor dat deze familie de achtertuin weer is gaan gebruiken. Achterin de tuin is er een ruim hockeyveld voor de zoon en een fijn tuinkantoor om te kunnen schrijven.

De terrassen op de helling zijn beplant met lavendel, nepeta, salvia, vrouwenmantel en grassen. Dit geeft een heerlijk zomerbeeld. De paden zijn aangelegd met schelpen, een materiaal dat past in een duintuin.

 
Meer voorbeelden van Feng Shui tuinen? Klik voor een Feng Shui voortuin HIER en voor een Feng Shui achtertuin HIER. Wilt u lezen hoe wij Feng Shui toepassen, lees dan ons artikel Feng Shui in de tuin.