Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Geveltuin in Rotterdam

Misschien heb je helemaal geen tuin, of heb je achter je huis alleen een donkere vochtige postzegeltuin waar niets groeit behalve mos. Dan is een geveltuin bij de voordeur misschien wel iets voor jou.

Er zijn verschillende manieren om een geveltuin te maken. Bijvoorbeeld door een rij tegels eruit te halen, het zand te vervangen door goede bemeste tuinaarde en hier de planten in te zetten. Een andere methode is om te werken met potten, emmers of oude vaten. Bij deze geveltuin gebruikten we vaten die gebruikt zijn voor gembersiroop. We kochten ze op marktplaats

Om te voorkomen dat je hoge vaten helemaal vol moet storten met aarde kun je er een oude speciekuip van de bouwmarkt inzetten of een grote emmer. Omdat het hier om een zonnige plek ging kozen we voor eetbare bloemen, kruiden en fruit.

 

In de grotere vaten plaatsten we kleine fruitbomen zoals een peer en een appelboompje.

Dahlia's passen goed bij het thema eetbaar groen en ze doen het heel goed in potten. In de winter kunnen ze wel bevriezen of verrotten als ze te lang nat staan.

Het is het leukst om samen met de buren een geveltuin aan te leggen. Zo leer je elkaar beter kennen en het zorgt voor veel gezelligheid.

Ook kinderen vinden het vaak leuk om mee te helpen met planten van aardbeienplanten.

Meer voorbeeldtuinen bekijken? Klik dan eens hier.