Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Plantcombinaties

Bijna iedere plant is in zichzelf al prachtig. Maar voor ons ontstaat er een soort magie bij combinaties van bepaalde planten.

De juiste plant op de juiste plek

Wij ontwerpen beplantingsplannen. Dat betekent dat de we de juiste plant kiezen voor de juiste plek. We kijken dan naar de hoeveelheid zon of schaduw, de grondsoort -ligt de tuin op zandgrond of op de klei- en naar de concurrentie; wat staat er in de buurt van de plant, een grote taxus, een flinke haag of nog niets? Daarnaast kijken we naar een goede opbouw van de tuin; met verschillende planthoogtes, een goede structuur en dat er in ieder seizoen iets interessants in de tuin gebeurt.

Makkelijke planten

Daarnaast hebben we een voorkeur voor makkelijk planten. Planten die jaren zonder problemen meegaan. In tuinen waar gespeeld wordt kiezen we planten die tegen een stootje kunnen en die niet meteen omknakken door een langskomende voetbal. Ook kijken we naar planten die, eenmaal goed aangeslagen, bij een droge periode of juist een natte regenperiode niet meteen het loodje leggen.

Sfeer in de tuin

We vinden het leukst om plantcombinaties te kiezen die een bepaalde sfeer met zich meebrengen. Je hebt planten die losjes, beweeglijk, eigenwijs of energiek zijn of juist planten die rust en stabiliteit uitstralen. Sommige plantcombinaties kunnen een beetje mysterieus zijn of juist no-nonsens en stoer. Ook kleurcombinaties zijn belangrijk voor de sfeer: contrasterende kleuren zorgen voor een energieke, eigenwijze uitstraling en mooie zachte poedertinten passen goed in een romantische tuin.

Een ijzersterke, makkelijke combinatie is vrouwenmantel en geranium Rozanne. Wij vinden hem fris en vrolijk.

Een heerlijke lentecombinatie is Geum (nagelkruid) met vergeet-me-nietjes.

Naast vaste planten die in de winter onder de grond verdwijnen werken we ook met sierlijke wintergroene heesters zoals de Nandina.

Wil je ook een nieuw beplantingsplan voor je tuin? Neem dan eens contact op om te kijken wat we voor je kunnen doen.