Tuinatelier Herman & Vermeulen
Welke tuinstijl past bij jou? Bekijk 5 voorbeelden van tuinontwerpen
Contact
 

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinwerk mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel:

06 430 18877 (Martine Herman) of

06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Meer lezen?

Lees ook ons blog, of volg ons opFacebook en Twitter

Tips ontvangen?

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

Welke tuinstijl past bij jou? We hebben 5 tuinstijlen op en rij gezet

1. De natuurlijke tuin

Een natuurlijke tuin is een tuin met organische vormen, een overdaad aan vrolijke bloemen en paden en terrassen van natuurlijk materiaal. Het is een levendige tuin waar vlinders, bijen en nuttige insecten zich thuisvoelen. Een natuurlijke tuin mag best een beetje rommelig zijn en straalt gemak uit. Iets voor jou? Kijk dan eens naar deze natuurlijke bloementuin.

2. Moderne groene stadstuin

Stoere materialen, heldere lijnen en industrieel design, dat hoort bij een moderne tuin. Net als een minimum aan onderhoud en maximaal genieten. Een heerijke louncheplek of een stoere buitenkeuken zorgen voor een echt luxegevoel. Een moderne tuin hoeft zeker niet stenig en kaal te zijn. Hier passen planten die weelderig zijn en toch heel makkelijk, ofwel 'geen-gedoe-planten'. Spreekt dit je aan? Bekijk dan deze moderne stadstuin met veel groen en water. Of lees het artikel in het blad TuinOntwerp 2017 met als thema Moderne tuinen.

3. Tuin voor tieners

Zijn je tieners de zandbak en de schommel ontgroeid? Dan is het tijd voor een tuin waar ze lekker kunnen hangen, een vuurtje kunnen stoken en waar ze zich kunnen uitleven op de trampoline. Een tienertuin is een avontuurlijke tuin, met lekker veel verschillende plekken. Denk ook eens aan een makkelijke moestuin, met plukfruit om te snoepen. Een voorbeeld van een tienertuin vind je hier. Zet je tieners aan het werk en leg samen met je kinderen de tuin aan, zoals hier bij deze familietuin in Utrecht.

4. Gemeenschappelijk tuin

Heb je genoeg van een hokkerige tuin met schuttingen en hekken? Begin samen met je buren een gedeelde tuin. Een deel privé om je terug te trekken en een deel gezamenlijk kan natuurlijk ook. Hou er rekening mee dat alle bewoners verschillende wensen hebben. Of dat goed gaat? Heel goed! "We kunnen hele avonden kletsen bij een vuurtje". Bekijk twee voorbeeldprojecten in Rotterdam De Omscholing en De nieuwe buren.

5. Rustgevende tuin | Feng Shui tuin

Je komt tijd tekort, combineert een drukke baan met je gezin en in je schaarse vrije tijd ren je heen en weer tussen de sportclubs van je kinderen en een ouderavond. Wat je dan nodig hebt is een tuin waar je tot rust komt en je weer nieuwe energie opdoet. Met Feng Shui breng je rust, harmonie en evenwicht in je tuin. Heb jij ook behoefte aan balans, stilte en stabiliteit? Kijk dan eens bij deze tuin in de duinen bij Noordwijk of deze tuin voor rust, harmonie en schoonheid voor een familie in Ouderkerk.

Wil je weten welke tuinstijl bij jou past? Neem eens contact met ons op. Samen met jou ontdekken we jouw eigen tuinstijl. Mail naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl of bel 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Nieuwsgierig naar meer tuinen? Kijk hier voor een overzicht.

Meer lezen? Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter